Hvordan opstår en sorg?

Alle mennesker bliver udsat for sorger og bekymringer i løbet af tilværelsen. Det kan for eksempel ske, hvis én, man holder af, bliver syg og dør – eller hvis man selv rammes af kritisk og alvorlig sygdom – eller hvis ens ægteskab går i stykker, hvis man mister sit arbejde, kommer ud for en ulykke eller måske bliver udsat for overfald eller vold.

En sorg medfører altid en forandring

En stor sorg eller ulykke er naturligvis altid forbundet med en voldsom forandring. Det bliver aldrig det samme igen. Nogen lukker sig inde, bliver nedtrykte, skubber andre væk, bliver bange eller mister simpelthen livsgnisten.

I krisesituationen sker der ofte det, at man for en tid er ude af stand til at bruge sin almindelige, sunde fornuft. Måske er der opstået følelser eller tanker inden i, som man ikke har lyst til at dele med gode venner eller familie, så man ender med at sidde alene med det hele, og hverdagen bliver tung og grå.

En sorg kan skabe modstand på livet

Mange tunge følelser af uretfærdighed, vrede, sorg og afmagt kan tage over, og påvirke livet fremadrettet, så det bliver sværre og sværre at være til.

Det er vigtigt at få bearbejdet sin sorg og dét som man har oplevet i krisen, så man kan begynde at se fremad på en ny måde. Det er tit forandringen i sig selv som er helt uoverskuelig, og ubevidst en “holden-fast-i” smerten og sagnet, fordi det er det eneste man kan forholde sig til, som virkeligt.

“Livet fortsætter”, er der et ordsprog der siger. Men hvordan er det at det fortsætter?

Er der hjælp at hente i forbindelse med sorg og krise?

Absolut JA. Det er vigtigt at få luft og få sat tingene sammen på en ny måde. Vi kan ikke lave om på fortiden og det er ikke meningen at vi skal glemme, mener jeg. Men det er vigtigt at få bearbejdet det der er sket og måske også måden, at det skete på, så man kan gå videre i livet, eventuelt med nye indsigte og nye redskaber, som kan begynde at give nye meninger og nye glæder.

Vi kan ikke ændre dét som er sket,  men vi kan ændre vores forhold til dét der er sket, få sårene som vi har modtaget i processen helet, og åbne op til livet,  de positive følelser igen og glæden igen.

Kontakt mig

Lider du oplever en sorg og er i krise, så kan jeg hjælpe dig!
Når vi arbejder gennem energien i kroppen og psyken med energi terapi, kan man helt naturligt og målerettet behandle på alle lidelser, følelser, tanker, symptomer og reaktioner. Virkningen indtræder med det samme. Kun efter få timers behandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne.

Ring gerne til mig på 28213031, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail janne@janneringius.dk.